De ce paraseste iubirea

De ce paraseste iubirea

Iubirea ta…ii spui ca e minunata, ii canti, ii reciti, o iubesti, marturisesti ca esti inrobit de frumusetea si calitatile ei si o incoronezi stapana peste inima ta. Asa inmuguresc iubirile: crude, firave dar stralucind in cele mai pure irizatii ale sentimentelor inca neintinate si ale sperantelor implinite.
Insa acele radacini groase si butucanoase care indura furtuni fara sa fie smulse sunt inca departe caci ele cresc si se intaresc tocmai sub vicisitudini si noi oamenii avem un talent deosebit in a ne amagi, in a ne ascunde de ploi, de viata, de profunzimi sufletesti sub umbrele de iluzii…
Daca nu ne ploua nu crestem, daca nu suferim unele lucruri nu le putem intelege, daca nu experimentam, nu ne acceptam si nu intelegem greselile nu invatam si nu evoluam.

Iar ea, iubirea cruda pe care ai prins-o sub umbrela ta e o pasare salbatica care cauta soare. Ea nu va ramane niciodata sub o umbrela. O vei amagi ca arzi pentru ea, ca e totul, ca este egala ta sau chiar mai presus dar o vei face doar atata timp cat o simti ca depinde si are nevoie de tine, pentru ca ce arzi tu defapt sunt penele din aripile ei, pentru ca atunci cand o simti cu adevarat independenta, puternica, libera, pregatita sa isi ia zborul in orice clipa te vei speria ca vei ramane singur si slab sub umbrela si vei reactiona in multe feluri nepotrivite: o vei minti, o vei lovi, o vei inrobi.
De ce vei face asta? Pentru ca acolo, sub umbra unei umbrele, defapt nu straluceste nimic si iubirea ta a fost o reflexie a iubirii ei. Abia cand ea zboara ramai in urma numai tu, cel adevarat. Atunci privesti in tine si vezi ce e strans acolo, doar al tau.
De aceea iubirea mai intai paraseste, pentru ca trebuie sa ne descopere cat suntem de goi pe dinautru ca sa intelegem cat de mult trebuie sa umplem, sa daruim, sa ne daruim.

Arunca umbrelele! Traieste! Traieste, experimenteaza cat de multi poti tu, depaseste-ti limitele, avanta-te in necunoscut, descopera, invata, evolueaza, UMPLE-TE!

Iubirea nu poate prinde radacini adanci in inimi superficiale.

Declaratii de dragoste, de ce paraseste iubirea

Scrie mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>